Uvek nam nedostaju inspiracije za ručak, i onda se često desi da ponavljamo. Na meniju je uvek musaka, sarmice od zelja, ćufte... Postoje musake sa različitim povrćem koje malo odudaraju, a mi predlažemo da isprobate i belo meso spremljeno u sosu od vina. Nije neki novitet, ali ovako isečeno izgleda prelepo, a toliko je sočno jer se kuva u bujonu, kao i omiljenom alkoholnom piću.
Sastojci:
- 1 jaje
- 2 kašike parmezana
- 300 g pilećeg filea
- brašno
- peršun
- 100 ml suvog belog vina
- 100 ml bujona
- 1 kašika limnovog soka
- 1 čen belog luka
Priprema:
Peršun iseckajte, pa pomešajte sa jajetom i parmezanom. Začinite po želji, pa dobro sjedinite. Piletinu presecite na pola, ali ne skroz do kraja. Treba da se otvori i napravi veći komad (pogledajte sliku). Zatim pokrijte folijom, pa stanjite tučkom za meso. Uvaljajte u brašno, a zatim u smesu sa jajima. Ispržite na zagrejanom puteru sa obe strane. Izvadite meso, pa sipajte vino, bujon, mleveni beli luk, limunov sok i seckani peršun. Dodajte i puter (15 g), pa kuvajte dok se ne otopi, a onda vratite meso. Ostavite tako 5 minuta, a povremeno meso prelivajte sosom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus