Uvek nam nedostaju inspiracije za ručak, i onda se često desi da ponavljamo. Na meniju je uvek musaka, sarmice od zelja, ćufte... Postoje musake sa različitim povrćem koje malo odudaraju, a mi predlažemo da isprobate i belo meso spremljeno u sosu od vina. Nije neki novitet, ali ovako isečeno izgleda prelepo, a toliko je sočno jer se kuva u bujonu, kao i omiljenom alkoholnom piću. 

Sastojci:

  • 1 jaje 
  • 2 kašike parmezana 
  • 300 g pilećeg filea 
  • brašno
  • peršun
  • 100 ml suvog belog vina 
  • 100 ml bujona 
  • 1 kašika limnovog soka 
  • 1 čen belog luka 

Priprema:

Peršun iseckajte, pa pomešajte sa jajetom i parmezanom. Začinite po želji, pa dobro sjedinite. Piletinu presecite na pola, ali ne skroz do kraja. Treba da se otvori i napravi veći komad (pogledajte sliku). Zatim pokrijte folijom, pa stanjite tučkom za meso. Uvaljajte u brašno, a zatim u smesu sa jajima. Ispržite na zagrejanom puteru sa obe strane. Izvadite meso, pa sipajte vino, bujon, mleveni beli luk, limunov sok i seckani peršun. Dodajte i puter (15 g), pa kuvajte dok se ne otopi, a onda vratite meso. Ostavite tako 5 minuta, a povremeno meso prelivajte sosom. 

Kako se seče piletina
Printscreen/YT/KAZAN 

Izvor: Stvar ukusa