Kada želite nešto jednostavno, a ukusno, pileći uštipci su odlično rešenje. Sve što treba da uradite je da pomešate sastojke i ispržite. Ako ipak želite zdraviju varijantu, bez prženja, onda uštipke stavite na pleh obložen pek papirom i ispecite u rerni. Nakon ovako ukusnog ručka, zasladite se čokoladnim kolačem

Pročitajte i kako se prave faširane šnicle

Sastojci:

  • 500 g mlevenog belog mesa
  • 180 ml kisele vode
  • 2 struka mladog luka
  • 2 manje paprike
  • 1 mala tikvica
  • 2 kašike griza
  • 5 kašika prezli
  • 2 jajeta
  • 2 kasike ulja

Priprema:

Mleveno mese začinite po želji, pa sipajte kiselu vodu i dobro promešajte. Dodajte seckani mladi luk, papriku, a zatim i tikvicu koju ste izrendali i dobro ocedili, promešajte. Dodajte i griz, prezle, jaja i ulje i sve dobro sjedinite. Kašikom vadite i stavljajte u zagrejano ulje. Vadite na ubrus da se procedi. 

Izvor: Stvar ukusa