Ako želite da započnete dan koncentirsani i puni energije nikako nemojte da propustite doručak. Čak i kada ste u žurbi stižete da napravite prelepe mafine sa kuvanim jajima i mladim lukom. Sastojke unutura možete da dodajte po želji, a kako sada počinje sezona raznovrsnog povrća, pustite mašti na volju. 

Mafini će biti mekani zbog kefira, a njega možete da zamenite i jogurtom. 

Sastojci:

  • 4 jajeta 
  • 100 ml kefira 
  • 3 kašike pavlake 
  • 100 g brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 1/2 kašičice soli 

Za punjenje:

  • 4 kuvana jajeta 
  • mladi luk

Priprema: 

Jaja umutite sa kefirom i pavlakom. Zatim dodajte prosejano brašno sa praško za pecivo i posolite. Sve sjedinite, pa dodajte rendana kuvana jaja i seckani mladi luk. Dobro promešajte i sipajte u nauljeni kalup za mafine. Pecite na 180°C oko 20-25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa