Ako želite da započnete dan koncentirsani i puni energije nikako nemojte da propustite doručak. Čak i kada ste u žurbi stižete da napravite prelepe mafine sa kuvanim jajima i mladim lukom. Sastojke unutura možete da dodajte po želji, a kako sada počinje sezona raznovrsnog povrća, pustite mašti na volju.
Mafini će biti mekani zbog kefira, a njega možete da zamenite i jogurtom.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 100 ml kefira
- 3 kašike pavlake
- 100 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
Za punjenje:
- 4 kuvana jajeta
- mladi luk
Priprema:
Jaja umutite sa kefirom i pavlakom. Zatim dodajte prosejano brašno sa praško za pecivo i posolite. Sve sjedinite, pa dodajte rendana kuvana jaja i seckani mladi luk. Dobro promešajte i sipajte u nauljeni kalup za mafine. Pecite na 180°C oko 20-25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus