Često u nedostatku inspiracije pripremamo ista jela, pogotovo za doručak ili ručak. Isprobajte turski specijalitet za jaja koja ste jeli na milion načina. Ovo je malo drugačije od svega što ste probali, jer nije ni kajgana, ni kuvano ni poširano. Spremaju se u tiganju i paradajz sosu. Jak i kaloričan doručak pomoći će vam da dan započnete puni energije. 

Pročitajte i kako da napravite domaći sir

Sastojci: 

  • 2 šargarepe 
  • 1 mladi luk 
  • 3 paprike 
  • 3 čena belog luka 
  • 600 g pelata
  • 4 kuvana jajeta
  • tvrdi sir 

Priprema: 

Povrće isecite i prodinstajte na malo maslinovog ulja, na laganoj vatri oko 10 minuta. Posolite i dodajte seckani beli luk, pa promešajte i ostavite još 2 minuta. Sipajte pelat, začinite crnim biberom i origanom. Poređajte kuvana jaja presečena na pola i svako jaje pospite mlevenom paprikom i rendanim sirom. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 5 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa