Ljubitelji čokoladnih poslastica će se oduševiti jer je bolje i od sladoleda. Tri sloja čokolade, toliko kremasto da se topi u ustima. Lako se priprema, nema pečenja, a super je kada su napolju vrućine. Zaboravite na pečenje kora, poslastice koje se prave od filova će vas odmah osvojiti.
Sastojci:
Za prvi sloj:
- 500 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 2 kašike nezaslađenog kakaoa
- 50 g mlečne čokolade
- 1 kašika putera
Za drugi sloj:
- 500 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 50 g bele čokolade
- 2 kašike brašna
- vanilin šećer
- 1 kašika putera
Za treći sloj:
- 100 ml kuvanog mleka
- 150 g crne čokolade
- 1 kašika putera
Priprema:
U mleko dodajte šećer, brašno, skrob i kakao, pa promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz mešanje, pa dodajte čokoladu. Kuvajte dok se ne otopi i sjedini sa ostalim sastojcima. Dodajte puter i nastavite da mešate. Sipajte u posudu i ostavite u fružider ili zamrzivač da se stegne.
Pomešajte mleko, šećer, skrob, brašno i kuvajte, uz neprestano mešanje. Dodajte belu čokoladu i kuvajte dok se ne sjedini sve, pa stavite puter. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se sve ne otopi. Sipajte preko prvog sloja i vratite u frižider na sat vremena.
U ključalo mleko dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi, pa dodajte puter i sjedinite sve. Prelijte preko drugog sloja i vratite u frižider na pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem