Ljubitelji čokoladnih poslastica će se oduševiti jer je bolje i od sladoleda. Tri sloja čokolade, toliko kremasto da se topi u ustima. Lako se priprema, nema pečenja, a super je kada su napolju vrućine. Zaboravite na pečenje kora, poslastice koje se prave od filova će vas odmah osvojiti. 

Sastojci:

Za prvi sloj:

  • 500 ml mleka
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 2 kašike nezaslađenog kakaoa
  • 50 g mlečne čokolade
  • 1 kašika putera

Za drugi sloj:

  • 500 ml mleka
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 50 g bele čokolade
  • 2 kašike brašna
  • vanilin šećer
  • 1 kašika putera 

Za treći sloj:

  • 100 ml kuvanog mleka
  • 150 g crne čokolade
  • 1 kašika putera

Priprema:

U mleko dodajte šećer, brašno, skrob i kakao, pa promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz mešanje, pa dodajte čokoladu. Kuvajte dok se ne otopi i sjedini sa ostalim sastojcima. Dodajte puter i nastavite da mešate. Sipajte u posudu i ostavite u fružider ili zamrzivač da se stegne. 

Pomešajte mleko, šećer, skrob, brašno i kuvajte, uz neprestano mešanje. Dodajte belu čokoladu i kuvajte dok se ne sjedini sve, pa stavite puter. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se sve ne otopi. Sipajte preko prvog sloja i vratite u frižider na sat vremena. 

U ključalo mleko dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi, pa dodajte puter i sjedinite sve. Prelijte preko drugog sloja i vratite u frižider na pola sata. 

Izvor: Stvar ukusa