Zamrznute banane sa čokoladom, prava su kombinacija za poslasticu koja je zdrava, a u isto vreme slatka i zabavna za pripremu, jer u pravljenju mogu da učestvuju i deca.

Prednost ovog deserta je što zaista može da ima gomilu varijacija. Da li ćete bananu obložiti samo čokoladom, ili ćete dodati orašasto voće, plazmu ili bombonice i ukrase, na vama je i vašim najmlađima da odlučite.

Sastojci:

  • 4 banane
  • 150 g crne čokolade
  • 50 g seckanih oraha
  • 50 g mlevenog keksa
  • 50 g kokosa

Još:

  • drveni štapići za sladoled

Priprema:

Svaku bananu prepolovite poprečno na pola i u svaku polovinu zabodite štapić. Stavite na tacnu, prekrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač dok se ne smrznu, oko sat i po vremena. Otopite čokoladu u na laganoj vatri uz povremeno mešanje. Sipajte otopljenu čokoladu u visoku čašu. Sastojke za dekoraciju sipajte na odvojene tanjiriće. Svaku smrznutu bananu umočite u čokoladu, okrećući je da se dobro obloži, i odmah uvaljajte u kokos, keks i orahe, ili neki drugi sastojak po želji. Ređajte ih na tacnu prekrivenu papirom za pečenje, pa kada se čokolada stegne spremne su za jelo. Ukoliko ih nećete odmah jesti možete da ih vratite u zamrživač i da ih izvadite po potrebi.

Izvor: Stvar ukusa