Zamrznute banane sa čokoladom, prava su kombinacija za poslasticu koja je zdrava, a u isto vreme slatka i zabavna za pripremu, jer u pravljenju mogu da učestvuju i deca.
Prednost ovog deserta je što zaista može da ima gomilu varijacija. Da li ćete bananu obložiti samo čokoladom, ili ćete dodati orašasto voće, plazmu ili bombonice i ukrase, na vama je i vašim najmlađima da odlučite.
Sastojci:
- 4 banane
- 150 g crne čokolade
- 50 g seckanih oraha
- 50 g mlevenog keksa
- 50 g kokosa
Još:
- drveni štapići za sladoled
Priprema:
Svaku bananu prepolovite poprečno na pola i u svaku polovinu zabodite štapić. Stavite na tacnu, prekrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač dok se ne smrznu, oko sat i po vremena. Otopite čokoladu u na laganoj vatri uz povremeno mešanje. Sipajte otopljenu čokoladu u visoku čašu. Sastojke za dekoraciju sipajte na odvojene tanjiriće. Svaku smrznutu bananu umočite u čokoladu, okrećući je da se dobro obloži, i odmah uvaljajte u kokos, keks i orahe, ili neki drugi sastojak po želji. Ređajte ih na tacnu prekrivenu papirom za pečenje, pa kada se čokolada stegne spremne su za jelo. Ukoliko ih nećete odmah jesti možete da ih vratite u zamrživač i da ih izvadite po potrebi.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus