Temperature rastu, a to za sladokusce znači — povratak sladoleda! Ako ste u proteklom periodu izbegavali hladne poslastice, sada je vreme da se opustite i uživate u njima, a teško da ćete naći ukusnije od ove domaće varijante koja obiluje čudesnom aromom višanja.
I, što je najbolje, pravi se za tili čas!
Sastojci:
- 300 g višanja
- 300 ml jogurta
- 200 ml hladnog mleka
- 200 g šlaga u prahu
- 100 g šećera
Priprema:
U hladnom mleku umutite mikserom šlag u prahu, sve dok ne dobijete gustu i glatku smesu. U blenderu pomešajte dobro oprane višnje očišćene od koštica, ali ostavite jednu šaku višanja sa strane, zatim jogurt i šećer i izblendajte dok ne dobijete kompaktnu masu. Sve vreme muteći mikserom, ovu mešavinu od višanja dodajte umućenom šlagu. Potom prelijte u činiju u kojoj ćete zamrznuti sladoled. Stavite u zamrzivač na 15-ak minuta, a potom preko pobacajte onu šaku višanja koje ste ostavili sa strane i sve prelijte sokom od višanja ako vam je ostao tokom pripreme.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Zapečena pasta sa piletinom, raskošan ručak za štedljive domaćice
Pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama
Kada, koliko i u koja jela treba da ubacite lovorov list