Prošli su praznici i zima i polako prelazimo na laganiju hranu koja ne pada teško na stomak. Tu spadaju i osvežavajući deserti koji se lako pripremaju. Torte koje spadaju u klasike i koje svi vole su ukusne, ali kada su vrućine, nije baš praktično dugo stajanje pored šporeta i kuvanje filova ili patišpanja.
Tada nastupaju brze kremaste poslastice koje se lako i brzo prave i još brže pojedu.
Sastojci:
- 600 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 3 kašike kukuruznog skroba
- vanilin šećer
- 300 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- keks
- rendana čokolada
Priprema:
U mleko dodajte šećer, vanilin šećer i kukuruzni skrob, pa promešajte. Stavite da kuva i neprestano mešajte dok se ne zgusne. Pokrijte i ostavite da se ohladi. Slatku pavlaku umutite sa šećerom, pa dodajte u ohlađeni fil koji ste prethodno umutili i sve sjedinite mikserom. U vatrostalnu posudu po dnu poređajte keks koji ste umočili u mleko, pa fil, keks, fil i još jednom keks, pa fil. Pospite rendanom čokoladom i ostavite da se ohladi.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus