Fil od puding i karamelizovanih lešnika, čini ovaj kolač sa piškotama neodoljivim. Za današnji ručak možete da jedete hranu koja vam je preostala od Uskrsa, tako da ne morate da trošite vreme na kuvanje, a ako niste juče pravili kolače, danas obavezno počastite sebe ovom fantastičnom poslasticom. 

Pročitajte i kako da napravite jeftiniju verziju maskarpone sira

Sastojci:

Za fil:

  • 1,2 l mleka 
  • 2 kesice pudinga od vanile 
  • 180 g šećera 
  • 20 g vanilin šećera 

Još:

  • 80 g šećera 
  • 30 ml vode 
  • 80 g lešnika 
  • 200 g maskarpone sira
  • 250 ml slatke pavlake 
  • 300 g piškota 
  • 250 ml mleka

Priprema:

U pleh dimenzija 22x36 cm poređajte piškote koje ste umočili u mleko. Puding pomešajte sa litrom mleka, pa smesu sipajte u mleko koje je proključalo (200 ml). Dodajte šećer i vanilin šećer, pa kuvajte dok se ne zgusne. Pokrijte i ostavite da se ohladi, pa umutite. 

Vodu i šećer pomešajte i kuvajte dok ne proključa, zatim dodajte lešnike. Kuvajte sve dok se malo n zgusne, a zatim stavite na providnu ili aluminijumsku foliju i u frižider na 25 minuta. Usitnite u blenderu, pa dodajte u puding i umutite. Dodajte u smesu umućen maskarpone, pa sjedinite špatulom. Sipajte fil preko piškota. Preko stavite još jedan red piškota. Stavite u frižider na 2 sata. Ukrasite istopljenom čokoladom. 

Izvor: Stvar ukusa