Domaći džem od sezonskog voća je uvek dobar izbor kao nadev za kiflice ili kroasane. Kako je počela sezona jagoda iskoristite njih za ukusan namaz kojim ćete puniti lisnato testo. Hrskave kroasane napravićete od 3 sastojka i za manje od pola sata. Ako želite džem možete da zamenite čokoladom ili nutelom, a za slanu verziju šunkom i sirom.
Sastojci:
- 250 g lisnatog testa
- džem od jagoda
- 1 žumance
Priprema:
Testo razvucite i isecite na trouglove. Stavite kašičicu džema i urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim žumancetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus