Domaći džem od sezonskog voća je uvek dobar izbor kao nadev za kiflice ili kroasane. Kako je počela sezona jagoda iskoristite njih za ukusan namaz kojim ćete puniti lisnato testo. Hrskave kroasane napravićete od 3 sastojka i za manje od pola sata. Ako želite džem možete da zamenite čokoladom ili nutelom, a za slanu verziju šunkom i sirom.
Sastojci:
- 250 g lisnatog testa
- džem od jagoda
- 1 žumance
Priprema:
Testo razvucite i isecite na trouglove. Stavite kašičicu džema i urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim žumancetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
Recept za turske ćevape od jagnjetine
Napravite domaći kečap bez aditiva i više nećete poželeti kupovni
Trouglići sa orasima - starinski kolači koji se tope u ustima
Domaći pužići bez lisnatog testa - bolji nego iz pekare
Pita iz tiganja sa fidom za supu i feta sirom