Sa toplijim danima imamo želju sa poslasticom koja će nas osvežiti. Uvek možete da kupite gotov sladoled, ili da izaberete bolju varijantu! Domaći sladoled se brzo pravi, zdraviji je, jeftiniji i ima pun ukus, tako da sa njim nema greške.
Pošto su sveže jagode uveliko stigle na pijace, preporučujemo da ih iskoristite u potpunosti i da isprobate recept koji doslovno svi obožavaju, naročito klinci. Jednostavan kremasti sladoled od samo tri sastojka, spreman je za tren oka, a posle samo treba da se strpite da se stegne.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 150 g kondenzovanog mleka
- 100 g jagoda
Priprema:
Slatku pavlaku mutite na najjačoj brzini dok ne dobijete gust šlag. Kada ste dobili zeljenu gustinu dodajte kondenzovano mleko, pa ponovo sve umutite da dobijete glatku kremu. Jagode dobro operite i očistite, pa ih naseckajte na sitnije kockice i dodajte u smesu od slatke pavlake i kondenzovanog mleka. Sve lepo izmešajte, prespite u činiju i stavite u zamrživač da se hladi najmanje 2 sata. Ukoliko želite da se što pre stegne, sladoled možete da podelite i u više manjih porcija.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem