Sa toplijim danima imamo želju sa poslasticom koja će nas osvežiti. Uvek možete da kupite gotov sladoled, ili da izaberete bolju varijantu! Domaći sladoled se brzo pravi, zdraviji je, jeftiniji i ima pun ukus, tako da sa njim nema greške.

Pošto su sveže jagode uveliko stigle na pijace, preporučujemo da ih iskoristite u potpunosti i da isprobate recept koji doslovno svi obožavaju, naročito klinci. Jednostavan kremasti sladoled od samo tri sastojka, spreman je za tren oka, a posle samo treba da se strpite da se stegne.

Sastojci:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 150 g kondenzovanog mleka
  • 100 g jagoda

Priprema:

Slatku pavlaku mutite na najjačoj brzini dok ne dobijete gust šlag. Kada ste dobili zeljenu gustinu dodajte kondenzovano mleko, pa ponovo sve umutite da dobijete glatku kremu. Jagode dobro operite i očistite, pa ih naseckajte na sitnije kockice i dodajte u smesu od slatke pavlake i kondenzovanog mleka. Sve lepo izmešajte, prespite u činiju i stavite u zamrživač da se hladi najmanje 2 sata. Ukoliko želite da se što pre stegne, sladoled možete da podelite i u više manjih porcija.

Izvor: Stvar ukusa