Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČOKOLADNI ČIZKEJK SA JAGODAMA: Nikad jednostavnija poslastica koja se ne peče, a svi će vam tražiti recept

Autor Marija Brčić

Čokoladni čizkejk sa jagodama idealna je poslastica jer se brzo sprema i nema pečenja.

 Čokoladni čizkejk sa jagodama Izvor: Printscreen/YT/The Cooking Foodie

Ako ste ljubitelj čokoladnih poslastica, a tražite lak i brz recept za kolač koji uspeva baš svaki put, onda ste na pravom mestu. Ovo je recept za čokoladni čizkejk sa svežim jagodama čija sezona je uveliko počela.

Čizkejk je divan, lagan i ukusan kolač, a domaćicama je posebno drag jer ne mora da se peče. Idealan je za svakodnevnicu, ali i za proslave rođendana ili drugih posebnih prilika. 

Sastojci:

Za koru:

  • 150 g mlevenog keksa 
  • 75 g mlevenih lešnika
  • 70 g ostopljenog maslaca
  • 4 kašike mleka
  • 3 kašike kakao praha

Za fil:

  • 250 g neutralnog krem sira
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 60 g šećera u prahu
  • 150 ml slatke pavlake
  • 1 kesica želatina
  • 4 kašike kakao praha

Za preliv:

  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g čokolade

I još:

  • 400 g jagoda

Možda će vas zanimati

Priprema:

Sjedinite sve sastojke za koru, utapkajte u kalup prečnika 18 cm i ostavite u frižideru da se stegne. Za fil mešanjem sjedinite sir, pavlaku, šećer i kakao. Želatin razmutite sa 5–6 kašika vode, ostavite da nabubri, a zatim ga istopite na nižoj temperaturi pazeći da ne proključa. U vruć želatin dodajte kašiku-dve fila, dobro izmešajte da nema grudvica i mikserom umešajte u fil. Stavite polovinu fila preko kore, preko poređajte isečene jagode, pa nanesite drugi deo fila, izravnajte i ostavite par sati u frižideru. Čokoladu i pavlaku istopite na nižoj temperaturi, malo prohladite i prelijte kolač. Ostavite ga u fružideru oko 2-3 sata da se stegne potom skinite kalup i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti