Potrebna vam je osvežavajuća torta koja se brzo sprema? Ne tražite dalje, ovaj recept je odličan. Nije previše slatka, jer joj pomorandže daju taj kiseli ukus koji osvežava, pogotovo kada su vrućine. Dodatni plus je što se ne peče, pa se samim tim i brzo priprema. Ako vam se najave gosti uvek imate dobro posluženje, a svi će tražiti parče više. 

Sastojci:

  • 700 g pavlake 
  • 300 g keksa
  • 25 g želatina 
  • 1 kesica želea sa ukusom pomorandže 
  • 1-2 pomorandže
  • 1 šolja šećera 
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema:

Želatin rastvorite u vrućoj vodi (150 ml) i ohladite. Razblažite žele sa ukusom pomorandže u vrućoj vodi (300 ml) i ohladite. Кeks izlomite na manje komade, a pomorandžu isecite na kolutove, poređajte po dnu kalupa, pa prelijte želeom od pomorandže i stavite u frižider.  Umutite pavlaku, šećer i vanilin šećer. Dodajte želatin koji ste otopili na pari i ponovo umutite. Zatim stavite i komade keksa. Sipajte smesu u kalup preko pomorandži i vratite u frižider na par sati, da se sve dobro stegne. Pre serviranja, kalup držite par sekundi u vrućoj vodi da se žele otopi, a gotov desert okrenite na ravnu posudu.

Izvor: Stvar ukusa