Potrebna vam je osvežavajuća torta koja se brzo sprema? Ne tražite dalje, ovaj recept je odličan. Nije previše slatka, jer joj pomorandže daju taj kiseli ukus koji osvežava, pogotovo kada su vrućine. Dodatni plus je što se ne peče, pa se samim tim i brzo priprema. Ako vam se najave gosti uvek imate dobro posluženje, a svi će tražiti parče više.
Sastojci:
- 700 g pavlake
- 300 g keksa
- 25 g želatina
- 1 kesica želea sa ukusom pomorandže
- 1-2 pomorandže
- 1 šolja šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Želatin rastvorite u vrućoj vodi (150 ml) i ohladite. Razblažite žele sa ukusom pomorandže u vrućoj vodi (300 ml) i ohladite. Кeks izlomite na manje komade, a pomorandžu isecite na kolutove, poređajte po dnu kalupa, pa prelijte želeom od pomorandže i stavite u frižider. Umutite pavlaku, šećer i vanilin šećer. Dodajte želatin koji ste otopili na pari i ponovo umutite. Zatim stavite i komade keksa. Sipajte smesu u kalup preko pomorandži i vratite u frižider na par sati, da se sve dobro stegne. Pre serviranja, kalup držite par sekundi u vrućoj vodi da se žele otopi, a gotov desert okrenite na ravnu posudu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus