Ukoliko nemate vremena da spremate kolače za čiju pripremu su neophodni sati stajanja u kuhinji, onda je ovaj recept idealan za vas. Priprema vam neće oduzeti više od 10 minuta, a kombinacija ukusa će vas oboriti s nogu. Kada ga jednom budete probali pravićete ga stalno.
Sastojci:
- 300 ml kondenzovanog mleka
- 300 g mlevenog keksa
- 5 kašika kokosa
- 2 pune kašike nutele
Priprema:
U dublju činiju sipajte kondenzovano mleko, dodajte mleveni keks, pa sve lepo sjedinite da dobijete kompaktnu smesu. Nakon toga dodajte kokos, opet izmešajte, pa rukama zamesite sve sastojke, da dobijete čvrstu masu. Na pek papiru oklagijom razvucite dobijenu smesu na debljinu oko pola santimetra. Ravnomerno premažite nutelom do ivica. Uz pomoć papira lagano uvijte u rolat i oblikujte ga rukama. Lepo umotajte, pa stavite u zamrzivač na 20 minuta da se stegne. Nakon toga isecite na parčiće i po želji ih pre služenja uvaljajte u kokos.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Čokoladni kolač za početnike
Grašak s piletinom u paradajz sosu
Kupice od zapečenog pire krompira