Ukoliko nemate vremena da spremate kolače za čiju pripremu su neophodni sati stajanja u kuhinji, onda je ovaj recept idealan za vas. Priprema vam neće oduzeti više od 10 minuta, a kombinacija ukusa će vas oboriti s nogu. Kada ga jednom budete probali pravićete ga stalno.
Sastojci:
- 300 ml kondenzovanog mleka
- 300 g mlevenog keksa
- 5 kašika kokosa
- 2 pune kašike nutele
Priprema:
U dublju činiju sipajte kondenzovano mleko, dodajte mleveni keks, pa sve lepo sjedinite da dobijete kompaktnu smesu. Nakon toga dodajte kokos, opet izmešajte, pa rukama zamesite sve sastojke, da dobijete čvrstu masu. Na pek papiru oklagijom razvucite dobijenu smesu na debljinu oko pola santimetra. Ravnomerno premažite nutelom do ivica. Uz pomoć papira lagano uvijte u rolat i oblikujte ga rukama. Lepo umotajte, pa stavite u zamrzivač na 20 minuta da se stegne. Nakon toga isecite na parčiće i po želji ih pre služenja uvaljajte u kokos.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus