Markiza je jedna od najpoznatijih torti koju među prvima naučite da spremate, jer je neverovatno jednostavna. Čokoladni mus fil i piškote je čine prosto savršenom, a dodatni plus je što se ne peče. Kod nje je jedino problem što idu živa jaja, pa svi radije odustaju od nje. Napravite noviju verziju čuvene poslastice i iskoristite sezonu jagoda. Za ovaj recept vam ne trebaju jaja i sve se lako i brzo priprema.
Pročitajte i kako se prave domaće piškote.
Sastojci:
- 300 g piškota
- 200 ml mleka
- 400 g krem sira
- 150 g šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g jagoda
Za žele:
- 200 g jagoda
- 1 kesica želea sa ukusom jagode
- 100 ml vode
Za dekoraciju:
- 60 ml slatke pavlake
- 50 g jagoda
Priprema:
Piškote umočite u mleko, pa poređajte po dnu, ali i po ivici kalupa uspravno. Umutite krem sir sa šećerom u prahu, dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite dok se sve ne sjedini. Dodajte iseckane jagode i promešajte. Sipajte fil preko piškota.
Za žele: Jagode ispasirajte, pa pomoću sita procedite u šerpu. Dodajte žele sa ukusom jagode i vodu. Kuvajte, pa sipajte preko fila. Lepo rasporedite. Stavite da se ohladi 2 sata.
Ukrasite umućenom slatkom pavlakom i seckanim jagodama.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem