Isidora Šutuljić gostovala je u emisiji "Praktična žena" gde je napravila jednostavnu tortu sa makom. Ova poslastica je idealna jer nema mućenja filova, niti pečenja, a spremna je za tili čas. Idealno rešenje ukoliko imate iznenadne goste. U ovom receptu za ukrašavanje se koriste maline, a vi možete da izaberete voće po ukusu.
Sastojci:
- 200 g mlevenog maka
- 200 g šećera
- 2 kašike griza
- 500 ml mleka
- 1 vanilin šećer
- 150 g putera
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g malina
Za glazuru:
- 200 g bele čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
Mak u dubljoj šerpi pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i grizom, pa sipajte mleko i lagano zagrevajte uz konstantno mešanje. Dodajte puter, pa mešajte da se istopi i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Kada je fil dobio željenu gustinu dodajte mleveni keks i sve dobro sjedinite. U kalup za kolače prečnika 22 cm prelijte dobijenu smesu i ravnomerno rasporedite. Ostavite da se prohladi, a za to vreme pripremite glazuru. Čokoladu istopite u šerpici sa slatkom pavlakom, ali vodite računa da vam ne provri. Glazuru prelijte preko kore od maka i poravnajte kašikom. Tortu pre služenja stavite sat vremena u frižider da se stegne, a potom je isecite i ukrasite malinama ili drugim voćem po ukusu.
Izvor: Praktična žena
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus