Mekana, kremasta i jednostavna za pripremu, pesak torta zvuči kao savršen slatkiš. Kada je probate, shvatićete da zaista i jeste.
Za pripremu vam treba puno manje vremena nego na primer za čizkejk koji se inače lako pravi. Sve ukupno je gotovo za manje od pola sata, a torta je neverovatno ukusna.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 4 pudinga od vanile
- 1 margarin
- 200 g keksa
- 200 g kokosa
- 200 g oraha
Za ganaš:
- 50g mlečne čokolade
- 50g crne čokolade
- 100ml slatke pavlake
Priprema:
Skuvajte 4 pudinga od vanile, ali ne prema uputstvu sa kesice nego u litri mleka. Puding ohladite i u njega dodajte margarin penasto umućen sa šećerom. Smesu podelite na tri dela. U jedan dodajte kokosovo brašno, u drugi orahe, a u treći mleveni keks. Treba da dodate toliko da puding bude dovoljno čvrst da može da se maže. U okrugli kalup za tortu prečnika 22 cm stavite prvo kremu sa keksom, preko nje kremu s orasima, pa odozgo od kokosa. Nakon toga napravite ganaš, stavite sve sastojke u šerpicu, zagrevajte i mešajte na srednjoj temperaturi dok se čokolada ne istopi. Na kraju ganaš treba lagano da prelijete preko fila i da sačekate da se stegne. Najbolje je da tortu pre služenja stavite na sat vremena u frižider.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus