Mekana, kremasta i jednostavna za pripremu, pesak torta zvuči kao savršen slatkiš. Kada je probate, shvatićete da zaista i jeste.

Za pripremu vam treba puno manje vremena nego na primer za čizkejk koji se inače lako pravi. Sve ukupno je gotovo za manje od pola sata, a torta je neverovatno ukusna.

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 4 pudinga od vanile
  • 1 margarin
  • 200 g keksa
  • 200 g kokosa
  • 200 g oraha

Za ganaš:

  • 50g mlečne čokolade
  • 50g crne čokolade
  • 100ml slatke pavlake

Priprema:

Skuvajte 4 pudinga od vanile, ali ne prema uputstvu sa kesice nego u litri mleka. Puding ohladite i u njega dodajte margarin penasto umućen sa šećerom. Smesu podelite na tri dela. U jedan dodajte kokosovo brašno, u drugi orahe, a u treći mleveni keks. Treba da dodate toliko da puding bude dovoljno čvrst da može da se maže. U okrugli kalup za tortu prečnika 22 cm stavite prvo kremu sa keksom, preko nje kremu s orasima, pa odozgo od kokosa. Nakon toga napravite ganaš, stavite sve sastojke u šerpicu, zagrevajte i mešajte na srednjoj temperaturi dok se čokolada ne istopi. Na kraju ganaš treba lagano da prelijete preko fila i da sačekate da se stegne. Najbolje je da tortu pre služenja stavite na sat vremena u frižider.

Izvor: Stvar ukusa