Ako ste vi i vaši ukućani ljubitelji slatkog, a još pride volite i kokos, ovu poslasticu jednostavno morate da probate! Veliki je broj recepata za tortu sa kokosom, ali ono što ovu čini jedinstvenom je kombinacija neutralnog fila i kora od belanaca. Bonus je i što uspeva i početnicima!
Kore su penaste i mekane, a žuti fil koji se premazuje između je prosto neodoljiv. Pročitajte i kako se prave bele kocke, kolač u koji veruje svaka domaćica.
Sastojci:
- 6 jaja
- 190 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 200 ml mleka
- 20 g brašna
- prstohvat soli
- 40 g šećera u prahu
- sok od 1/2 limuna
- 80 g brašna
- 100 g putera, sobne temperature
- 80 g rendane bele čokolade
- rendani kokos
Priprema:
Odvojite belanca i žumanca. Umutite žumanca sa šećerom (150 g) i vanilin šećerom. Sipajte mleko i brašno i dobro sjedinite. Kuvajte na umerenoj temperatu, uz konstantno mešanje, dok se ne zgusne. Pokrijte i ostavite da se ohladi. Belanca umutite sa prstohvatom soli i limunovim sokom. Postepeno dodajte šećer (40 g) i šećer u prahu. Umutite u čvrst šne. Dodajte brašno (80 g). Kalup malo nauljite i stavite pek papir. Obložite papirom i ivice, pa sipajte smesu. Drvenim štapićem za ražnjić malo promešajte da se smesa izjedanači. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 35-40 minuta. Isecite vrh da je malo poravnate, pa presecite koru na pola. Puter umutite, pa dodajte u fil i dobro sjedinite mikserom. Sipajte u špric za kolače. Kružnim pokretima rasporedite fil po kori. Stavite drugu koru preko, pa je premažite ostatkom fila. Premažite i ivice torte. Vrh torte ukrasite rendanom belom čokoladom, a ivice obložite kokosom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem