U emisiji "Praktična žena" pripremljena je neverovatno ukusna i neodoljiva torta neobičnog naziva - Rabin. Pravi se od svima omiljenih sastojaka tako da sa njom nikad ne možete da pogrešite. Idelna za svečena prilike, ali i kada samo želite nekome da ulepšate dan.
U originalni recept za nju se koriste višnje, a u ovom malo izmenjenom upotrebljene su borovnice.
- 15 jaja
- 450 g šećera
- 400 g čokolade
- 500 g šlaga
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g margarina
- 250 g putera
- 250 g višanja ili borovnica
Priprema:
7 belanaca umutite u čvrst sneg sa 200 g šećera. Preostala žumanca takođe pomešajte sa 200 g šećera, pa umutite dok se ne zapene. 200 g otopljene čokolade pomešajte s žumancima. Dodajte margarin i 150 g oraha, pa ponovo sve umutite da dobijete glatku smesu. U dobijenu smesu dodajte umućena belanca, pa sve lepo izmešajte varjačom. Smesu podelite na dva dela i pecite na 180 C najviše 15 minuta.
Za fil na pari skuvajte 8 celih jaja sa 150 g šećera uz konstantno mešanje dok se šećer skroz ne otopi. Nakon toga dodajte preostalu čokoladu i mešajte dok se ne otopi, pa dodajte orahe. Na kraju stavite puter i mikserom sve sjedinite. Preko prve kore premažite jedan deo čokoladnog fila, pa poređajte polovinu voća. Premažite još jednim delom fila, pa odozgo stavite šlag koji ste umutili prema uputstvu na kesici. Stavite drugu koru, pa ponovite ceo postupak. Na kraju tortu ukrasite preostalim šlagom. Ostavite je u frižideru 2 sata da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus