Ako želite da ostavite dobar utisak, a da se ne mučite puno dok pravite tortu, onda je Beli anđeo pravi izbor. Bez pečenja, a tako moćna i izdašna da će se tražiti parče više. Pravi se od rozen kora i 2 bogata i kremasta bela fila. Topi se pri svakom zalogaju.
Svaka domaćica će želeti da ima ovaj recept u svom kuvaru.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 1 l mleka
- 4 kesice pudinga od vanile
- 200 g bele čokolade
- 12 kašika šećera
- 100 g mleka u prahu
- 370 g putera
- 500 g slatke pavlake
- 4 čaše kisele pavlake
Priprema:
U mleko dodajte puding i šećer, pa kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Zatim dodajte belu čokoladu (100 g) i kuvajte, uz mešanje, dok se ne otopi. Pokrijte i ostavite da se ohladi. Dodajte mu puter i mleko u prahu, pa dobro umutite. Preostalu čokoladu sitno iseckaje i dodajte u fil, pa promešajte. Umutite slatku pavlaku sa kiselom i filujte tortu. Kora, pa fil od pudinga, pa fil od šlaga, pa kora i tako dok ne utoršite materijal. Poslednji red je kora koju u tankom sloju premažite šlagom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem