Ako želite da ostavite dobar utisak, a da se ne mučite puno dok pravite tortu, onda je Beli anđeo pravi izbor. Bez pečenja, a tako moćna i izdašna da će se tražiti parče više. Pravi se od rozen kora i 2 bogata i kremasta bela fila. Topi se pri svakom zalogaju. 

Svaka domaćica će želeti da ima ovaj recept u svom kuvaru. 

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu
  • 1 l mleka
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 200 g bele čokolade
  • 12 kašika šećera
  • 100 g mleka u prahu
  • 370 g putera 
  • 500 g slatke pavlake 
  • 4 čaše kisele pavlake

Priprema: 

U mleko dodajte puding i šećer, pa kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Zatim dodajte belu čokoladu (100 g) i kuvajte, uz mešanje, dok se ne otopi. Pokrijte i ostavite da se ohladi. Dodajte mu puter i mleko u prahu, pa dobro umutite. Preostalu čokoladu sitno iseckaje i dodajte u fil, pa promešajte. Umutite slatku pavlaku sa kiselom i filujte tortu. Kora, pa fil od pudinga, pa fil od šlaga, pa kora i tako dok ne utoršite materijal. Poslednji red je kora koju u tankom sloju premažite šlagom. 

Izvor: Stvar ukusa