Čoko-malina torta je spoj čokoladne korice, osvežavajućeg krema od malina i najfinijeg ganaš preliva. Sočne maline daju onaj dodatni kiselkasti ukus koji kontira jakom ukusu čokolade. Priprema nije komplikovana, samo je potrebno strpljene da sačekate da se filovi stegnu.
Sastojci:
Za koru:
- 2 jajeta
- 1 vanilin šećer
- 100 g šećera
- 100 ml ulja
- 80 ml mleka
- 100 g brašna
- 30 g kako praha
- 50 g crne čokolade
Malina fil:
- 400 g malina (sveže ili zaleđene)
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kesica pudinga od vanile
- 50 g šćera
- 350 ml soka do maline
Čoko fil:
- 250 g čokolade
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
Prvo napravite ganaš fil, tako što ćete pomešati izlomljenu čokoladu sa slatkom pavlakom, pa zagrejte na srednjoj temperaturi uz konstantno mešanje, dok ne dobijete ujednačenu smesu. Kada se prohladi staviti u frižider da se stegne, a za to vreme napravite ostatak. Za koricu mikserom umutite jaja, vanilin šećer i šećer, dok se smesa ne udvostruči i postane svetlo žute boje. Nakon toga dodajte ulje i mleko, pa još malo mutite. Brašno pomešajte sa kakao prahom, pa postepeno dodajte u jaja. Čokoladu izlomite i dodajte u dobijeno testo. Smesu prelijte u kalup prečnika 22 cm i pecite na 180 C oko 20 minuta.
Kada je pečena ostavite da se potpuno ohladi. Za fil u šerpicu stavite maline, dodajte limunov sok i kuvajte 5 minuta da voće omekša. Za to vreme u drugoj posudi pomešajte sok od maline sa pudingom od vanile i šećerom. Dodajte u šerpu sa malinama, pa kuvajte na srednjoj vatri uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Fil prelijte preko kore i ostavite da se upotpunosti ohladi u frižideru oko 2 sata. Umutite mikserom prethodno pripremljenu čokoladu sa pavlakom da dobijete gladak fil. Ravnomerno ga rasporediti preko malina i ostaviti još pola sata u frižideru.
Izvor: Slatka domaćica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus