Ljubitelji slatkog će se oduševiti ovim receptom. Kakao kore sa omiljenim krempita filom tope se pri svakom zalogaju. Larina torta je savršena za sve prilike, za slavlja, ali i za svaki dan. Odvojite malo vremena za pripremu jer se definitivno ispalti. Ne postoji osoba koja će odbiti parče. 

Ako volite da pravite kremaste poslastice, obavezno isprobajte i ovaj recept, jer ćete se garantovano oduševiti. 

Sastojci:

Za koru:

  • 6 jaja 
  • prstohvat soli
  • 6 kašika šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 kašika griza
  • 2 kašike ulja

Za fil:

  • 700 ml mleka 
  • 6 jaja 
  • prstohvat soli
  • 110 g šećera 
  • 50 g brašna
  • 50 g gustina
  • aroma vanile (ili 10 g vaniln šećera)

Za dekoraciju:

  • 58 g šlaga sa ukusom vanile
  • 150 ml hladnog mleka
  • 2 kinder čokoladice
  • mleveni keks

Još:

  • 150 ml mleka za natapanje kora

Priprema:

Za koru: Belanca i žumanca odvojite, pa u belanca dodajte prstohvat soli i umutuite šne. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Kada umutite šne dodajte žumanca i sjedinite mikserom. Dodajte brašno, kakao i griz i sve sastojke sjedinite. Kalup prečnika 25 cm obložite pek papirom, pa sipajte smesu. Rernu dobro zagrejte na 200°C, a zatim smanjite na 180°C. Pecite biskvit na 180°C oko 20-30 minuta. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. Presecite koru na 2 jednaka dela. 

Za fil: Opet odvojite belanca od žumanaca. U belenca dodajte prstohvat soli, pa postepeno dodajte šećer (40 g) i umutite šne. Mleko (500 ml) stavite da se kuva. Žumaca kratko umutite, pa dodajte preostalo mleko (200 ml), šećer (70 g), vanilu, brašno i gustin. Promešajte i sipajte u provrelo mleko. Kuvajte, uz konstatno mešanje, dok se smesa ne zgusne. Vruć fil dobro sjedinite sa belancima.

Filovanje torte: Na dno kalupa stavite koru, pa je natopite mlekom (oko 75 ml). Preko sipajte topao fil, a zatim stavite drugu koru i dlanovima je lagano pritisnite. Opet natopite koru mlekom (oko 75 ml). Sačekajte da se fil ohladi, a zatim stavite tortu u frižider najmanje 2 sata, a najbolje preko noći. 

Umutite šlag sa mlekom, pa stavite preko kore, a ukrasite mlevenim keksom i sitno seckanom kinder čokoladicom. 

Izvor: Cooking