Seljačka pogača se pravi kao proja, jednostavno i brzo. Potrebne su vam dve vrste brašna i samo malo kulinarskog umeća. Svež paradajz, vruća pogača i mladi kajmak su odlično posluženje, pogotovo za doručak. Možete da servirate i rotkvice. Super stvar kod seljačke pogače je što ne morate da čekate da testo nadođe, a peče se nekih pola sata. Garantovano uspeva svima iz prve.
Sastojci:
- 200 g pšeničnog brašna
- 200 g kukuruznog brašna
- prstohvat soli
- 1 kašičica praska za pecivo
- 350 ml jogurta
- 3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
U posudi sjednite prosejano kukuruzno i pšenično brašno sa praškom sa pecivo. Dodajte so, jogurt, ulje, pa umesite glatko testo. Na pobrašnjenoj površini oblikujte pogaču prečnika 17-18 cm. Na sredini napravite krst i pospite malo brašna. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta. Potrebno je da pogača porumeni sa donje strane, sa gornje strane ce biti bledunjava. Bitno je da uključite rernu da se greje dok mesite testo.
Izvor: Cooking
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus