Seljačka pogača se pravi kao proja, jednostavno i brzo. Potrebne su vam dve vrste brašna i samo malo kulinarskog umeća. Svež paradajz, vruća pogača i mladi kajmak su odlično posluženje, pogotovo za doručak. Možete da servirate i rotkvice. Super stvar kod seljačke pogače je što ne morate da čekate da testo nadođe, a peče se nekih pola sata. Garantovano uspeva svima iz prve.
Sastojci:
- 200 g pšeničnog brašna
- 200 g kukuruznog brašna
- prstohvat soli
- 1 kašičica praska za pecivo
- 350 ml jogurta
- 3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
U posudi sjednite prosejano kukuruzno i pšenično brašno sa praškom sa pecivo. Dodajte so, jogurt, ulje, pa umesite glatko testo. Na pobrašnjenoj površini oblikujte pogaču prečnika 17-18 cm. Na sredini napravite krst i pospite malo brašna. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta. Potrebno je da pogača porumeni sa donje strane, sa gornje strane ce biti bledunjava. Bitno je da uključite rernu da se greje dok mesite testo.
Izvor: Cooking
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem