Seljačka pogača se pravi kao proja, jednostavno i brzo. Potrebne su vam dve vrste brašna i samo malo kulinarskog umeća. Svež paradajz, vruća pogača i mladi kajmak su odlično posluženje, pogotovo za doručak. Možete da servirate i rotkvice. Super stvar kod seljačke pogače je što ne morate da čekate da testo nadođe, a peče se nekih pola sata. Garantovano uspeva svima iz prve. 

Sastojci:

  • 200 g pšeničnog brašna 
  • 200 g kukuruznog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica praska za pecivo
  • 350 ml jogurta
  • 3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

U posudi sjednite prosejano kukuruzno i pšenično brašno sa praškom sa pecivo. Dodajte so, jogurt, ulje, pa umesite glatko testo. Na pobrašnjenoj površini oblikujte pogaču prečnika 17-18 cm. Na sredini napravite krst i pospite malo brašna. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta. Potrebno je da pogača porumeni sa donje strane, sa gornje strane ce biti bledunjava. Bitno je da uključite rernu da se greje dok mesite testo. 

Izvor: Cooking