Svaka domaćica koja je pravila pite je isprobala i sa sirom, sa mesom, spanaćem..., ali isprobajte i bakin recept za pitu sa suvim vratom, pečenicom ili pršutom. Sigurno će vam se dopasti, a proces pripreme je poprilično lak. Nadev sa sirom i jogurtom je omekašva, a pršuta daje tu specifičnu aromu. Odlično je predjelo i kada su slave ili proslave rođendana. 

Sastojci:

  • 10 kora
  • 200 ml jogurta ili kiselog mleka
  • 200 g suvog vrata, pršute, pečenice
  • 200 g sira, mekšeg
  • 3 jajeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 ml maslinovog ulja

Priprema:

U činiji izmrvite sir, dodajte jaja, ulje i prašak za pecivo i sve dobro promešajte. Sipajte jogurt i sve sjedinite. Raširite prvu koru i premažite uljem, preko nje dodajte drugu koru koju ćete premazati smesom sa jajama i jogurtom. Preko stavite treću, četvrtu i petu koru, a svaku premažite smosom sa jajima i jogurtom. Na petu koru poređajte i suhomesnato, pa uvijte u rolnicu. Isto uradite i sa preostalih pet kora. Stavite u podmazan pleh, pa premažite ostatkom nadeva. Pecite na 200°C oko 45-50 minuta. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja