Svaka domaćica koja je pravila pite je isprobala i sa sirom, sa mesom, spanaćem..., ali isprobajte i bakin recept za pitu sa suvim vratom, pečenicom ili pršutom. Sigurno će vam se dopasti, a proces pripreme je poprilično lak. Nadev sa sirom i jogurtom je omekašva, a pršuta daje tu specifičnu aromu. Odlično je predjelo i kada su slave ili proslave rođendana.
Sastojci:
- 10 kora
- 200 ml jogurta ili kiselog mleka
- 200 g suvog vrata, pršute, pečenice
- 200 g sira, mekšeg
- 3 jajeta
- 1 prašak za pecivo
- 50 ml maslinovog ulja
Priprema:
U činiji izmrvite sir, dodajte jaja, ulje i prašak za pecivo i sve dobro promešajte. Sipajte jogurt i sve sjedinite. Raširite prvu koru i premažite uljem, preko nje dodajte drugu koru koju ćete premazati smesom sa jajama i jogurtom. Preko stavite treću, četvrtu i petu koru, a svaku premažite smosom sa jajima i jogurtom. Na petu koru poređajte i suhomesnato, pa uvijte u rolnicu. Isto uradite i sa preostalih pet kora. Stavite u podmazan pleh, pa premažite ostatkom nadeva. Pecite na 200°C oko 45-50 minuta.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus