Jedan sastojak će starinskom jelu dati potpuno nov ukus. Napravite pileći paprikaš po bakinom receptu.

Pileći paprikaš je ručak na kašiku koji je svaka domaćica bar jednom pravila. Recept se prenosi s kolena na koleno, a mlade domaćice se trude da daju lični pečat čuvenom jelu. Baka Jela, iskusna domaćica koja ima i svoj blog, podelila je recept za drugačiju verziju paprikaša. Ona je u njega dodala instant supu umesto zaprške jer ona jelu daje poseban šmek. Isprobajte i vi ovaj recept, a poslužite sa salatom ili parčetom hleba.
Sastojci:
- 500 g pilećih krilaca
- 1 crni luk
- 4 krompira
- 2 šargarepe
- 1 veća paprika iz turšije
- 1 kašika instant krem pileće supe
Priprema:
Na ulju ispržite seckani crni luk, papriku i šargarepu. Dinstajte na tihoj vatri, pa dodajte krilca seckana na kockice. Začinite slatkom mlevenom paprikom, ako želite tucanom ljutom, naravno posolite i pobiberite. Sipajte vodu i dodajte krompir isečen na kockice. Ostavite da se kuva na laganoj vatri oko sat vremena. U posudi pomešajte instant supu sa mlakom vodom, pa dodajte u paprikaš. Kad provri dodajte seckani peršun, još malo posolite i promešajte.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.