Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RECEPT ZA RUSKU CARSKU PITU: Brašno i prašak za pecivo zamenite namirnicom koju svi imaju i bez koje Srbi ne mogu

Autor Sanja Belinić

Carska pita na ruski način se pravi za nijansu drugačije od srpske, jer se umesto testa koristi hleb.

 Carska pita po ruskom receptu Izvor: Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Carska pita je je toliko jednostavna za pripremu i prva nestane sa svečnaog stola. Sada se pravi još lakše nego inače jer zaboravite na brašno i prašak za pecivo, testo zamenite bajatim hlebom. Nećete bacati hranu, a napravićete jednu od najukusnijih domaćih pita. Sastoje skoro svi imaju kod kuće, a super je predlog za Prvi maj. 

Sastojci: 

  • 4 kriške hleba 
  • 3 mlada luka 
  • 200 g šunke 
  • 140 g feta sira 
  • 30 g putera 
  • 4 jajeta 
  • 250 ml mleka 
  • 200 g tvrdog sira 
  • origano

Možda će vas zanimati

Priprema:

Hleb isecite na kockice, pa stavite u okruglu vatrostalnu posudu, koju ste premazali istopljenim puterom. Dodajte secakni mladi luk i šunku, a zatim i izgnječen feta sir. Prelijte otopljenim puterom. Umutite jaja sa mlekom i dobijenu smesu sipajte u posudu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. Zatim pospite rendanim sirom i origanom. Pecite 10 minuta na istoj temperaturi.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti