Uskrs je pred vratima, a ukoliko već niste smislili koju tortu da napravite imamo savršen recept. Čoko moko torta je savršeno kremasta i lagana, a što je najbolje od svega nećete upaliti šporet. Ukoliko nemate previše vremena za pripremu komplikovanih torti, a želite da porodicu obradujete bogatom i ukusnom poslasticom probajte ovaj recept.
Sastojci:
- 1 pakovanje kupovnih tamnih kora
- 400 g kisele pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 300 g mlevenog keksa
- 500 g šlaga
- 300 ml kisele vode
- 500 ml čokoladnog mleka
Priprema:
Umutite pavlaku i šećer, pa dodajte mlevenu plazmu i sve dobro izmešajte. Šlag umutite u čvrst sneg sa kiselom vodom. Svaku koru dobro zalijte sa čokoladnim mlekom, fil i šlag podelite u dva dela, pa premažite prvu koru, tako što čete prvo staviti fil sa plazmom, pa odozgo šlag, potom sledeću koru, pa opet fil i šlag. Na vrhu treba da vam bude treća kora. Tortu možete da ukrasite po želji sa malo šlaga i šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus