Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČOKO-MOKO TORTA OD GOTOVIH KORA: Sočni patišpanj natopljen čokoladnim mlekom sa filom od plazme i šlaga

Čoko moko torta sjajno je rešenje ukoliko nemate previše vremena za spremanje koplikovanih poslastica.

 Čoko moko torta Izvor: Shutterstock

Uskrs je pred vratima, a ukoliko već niste smislili koju tortu da napravite imamo savršen recept. Čoko moko torta je savršeno kremasta i lagana, a što je najbolje od svega nećete upaliti šporet. Ukoliko nemate previše vremena za pripremu komplikovanih torti, a želite da porodicu obradujete bogatom i ukusnom poslasticom probajte ovaj recept.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kupovnih tamnih kora
  • 400 g kisele pavlake
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 g mlevenog keksa
  • 500 g šlaga
  • 300 ml kisele vode
  • 500 ml čokoladnog mleka

Možda će vas zanimati

Priprema:

Umutite pavlaku i šećer, pa dodajte mlevenu plazmu i sve dobro izmešajte. Šlag umutite u čvrst sneg sa kiselom vodom. Svaku koru dobro zalijte sa čokoladnim mlekom, fil i šlag podelite u dva dela, pa premažite prvu koru, tako što čete prvo staviti fil sa plazmom, pa odozgo šlag, potom sledeću koru, pa opet fil i šlag. Na vrhu treba da vam bude treća kora. Tortu možete da ukrasite po želji sa malo šlaga i šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti