Šeherezada torta je jedna od najboljih poslastica koje se ne peku. Laka je za pripremu jer se sastoji do keksa, puding od karamele i šlaga. Svaki zalogaj se topi, a može da se servira kada su praznici ili slave. Kako se približava Uskrs možete da je napravite posle tradicionalnog ručka

Sastojci:

  • 600 g keksa 
  • 400 ml slatke pavlake  
  • 200 g prah šećera
  • 250 g margarina
  • 1 l mleka
  • 3 kesice pudinga od karamele
  • 9 kašika šećera

Priprema:

Skuvajte puding u mleku i dodajte šećer. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Umutite margarin sa prah šećerom i dodajte u puding, pa sjedinite mikserom, a onda zasebno umutite slatku pavlaku. U tepsiju poređajte red keksa, zatim fil od pudinga, pa šlag i onda opet ispočetka dok ne utrošite sav materijal. Poslednji sloj neka bude umućena slatka pavlaka, a keks nemojte da umačete u mleko ili vodu, nego ređajte suv.

Izvor: Stvar ukusa