Sigurno se svi sećaju kako je mirisao bakin dom kada je pravila domaće kolače. Već po mirisu smo znali da odredimo koliko će dobri biti. Ovaj recept za keks sa jabukom i bademima je odličan za popodnevnu kafu, a ne samo da će kuća mirisati, nego i celo naselje. Poješće se odmah, pa bolje odmah napravite duplu meru.
Pročitajte i kako se pravi keks sa čokoladom.
Sastojci:
- 60 g putera
- 1/4 kašičice soli
- 100 g šećera
- 1/2 kašičice vanilin šećera
- 1 jaje
- 145 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 jabuka
- 2 kašike seckanih badema
- 1 kašičica šećera u prahu
Priprema:
U puter sobne temperature dodajte so, šećer, vanilin šećer, pa sjedinite špatulom. Dodajte jaje i dobro umutite. Sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i dobro sjedinite. Dodajte seckanu jabuku i mlevene bademe. Dobro promešajte, pa kašikom sipajte smesu na pleh obložen pek papirom. Pospite mlevenim bademima. Pecite na 180°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus