Sigurno se svi sećaju kako je mirisao bakin dom kada je pravila domaće kolače. Već po mirisu smo znali da odredimo koliko će dobri biti. Ovaj recept za keks sa jabukom i bademima je odličan za popodnevnu kafu, a ne samo da će kuća mirisati, nego i celo naselje. Poješće se odmah, pa bolje odmah napravite duplu meru.
Pročitajte i kako se pravi keks sa čokoladom.
Sastojci:
- 60 g putera
- 1/4 kašičice soli
- 100 g šećera
- 1/2 kašičice vanilin šećera
- 1 jaje
- 145 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 jabuka
- 2 kašike seckanih badema
- 1 kašičica šećera u prahu
Priprema:
U puter sobne temperature dodajte so, šećer, vanilin šećer, pa sjedinite špatulom. Dodajte jaje i dobro umutite. Sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i dobro sjedinite. Dodajte seckanu jabuku i mlevene bademe. Dobro promešajte, pa kašikom sipajte smesu na pleh obložen pek papirom. Pospite mlevenim bademima. Pecite na 180°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem