Pravljenje štrudle uvek je pravi izazov, osim kada imate ovako dobar recept koji svima uspeva. Ukusne jagode u prefinjenom pudingu od vanile, obavijene hrskavim korama, čini ovu štrudlu pravim izborom svih ljubitelja slatkih specijaliteta.

Ova poslastica savršeno će zaokružiti svaki porodični ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 500 g lisnatog testa
  • 1 kg jagoda
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 120 g šećera
  • 1 litar mleka
  • 2 grčka jogurta

Priprema:

U posudu odvojite 200 mililitara mleka i u njega dodajte puding i šećer, a ostatak mleka stavite na ringlu da se kuva. Kada mleko provri dodajte razmućen puding i šećer, pa sve fino umešajte. Kuvajte dok se puding ne zgusne, pa ga pomerite s vatre. Dok je još vruć dodajte mu grčki jogurt i gustin i dobro promešajte sve sastojke. Lisnato testo razvutite oklagijom i podelite na tri jednaka dela, pa jedan kraj premažite pudingom i poređajte iseckane jagode, a potom savijte u rolat. Postupak ponavite i za druge dve polovine. Tepsiju premažite uljem, poređajte rolate i pecite 30 minuta na 200 stepeni. Ostavite da se štrudla ohladi, a zatim je isecite i po želji pre služenja pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa