Između dva keksa nalazi se prelepi fil sa bananama i jagodama. Ovaj kolač će vas oduševiti na prvi zalogaj, a nećete utrošiti ni 10 minuta. Super je kada vam banu gosti, a sezona je jagoda, pa možete da koristite sveže. 

Sastojci:

  • 1 l mleka 
  • 5 jaja 
  • 200 g šećera 
  • 15 g vanilin šećera 
  • 50 g skroba 
  • 220 g krem sira
  • 50 g putera 
  • 250 g keksa 
  • 1 banana
  • 100 g jagoda
  • šećer u prahu 

Priprema:

U mleko dodajte puter i kuvajte, a jaja umutite sa šećerom, vanilin šećerom i skrobom. Dodajte jaja u mleko i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pokriveno. Bananu izblendirajte, pa dodajte u smesu i promešajte. Sipajte iseckane jagode i krem sir i sjedinite. U kalup poređajte keks, pa fil i još jedan red keksa. Ohladite u frižideru 3 sata. Pospite šećerom u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa