Ako ste ljubitelj tiramisua, onda će vas recept za ovaj sladoled oduševiti.

Tiramisu je jedna od najpopularnijih poslastica širom sveta, čije se note međusobno prepliću tako da uvek poželite još malo ove ukusne poslastice. Kada se hrskavi komadi keksa nađu u mešavini sa maskarpone sirom i kafom uživaju apsolutno sva čula.
Kao pravo osveženje za tople dane napravite domaći tiramisu sladoled koji će iduševiti sve ljubitelje ovog slatkiša, ali i one koji obožavaju kafu.
Sastojci:
- 1 pakovanje piškota
- 3 jajeta
- 5 kašika šećera
- 300 g neutralnog sira
- 2 kašike instant kafe u granulama
- 50 g čokolade
Priprema:
Na klasičan način pripremite kafu i dajte joj desetak minuta da se ohladi. Odvojite žumance od belanaca, a zatim unutar posude sa žumancima dodajte šećer i izmutite mikserom ili ručno, brzim pokretima kašike. Zatim u dobro izmućenu smesu dodajte sir. Potom umutite belanca sve dok se ne pretvore u beličastu smesu nalik na šlag. Piškote izlomite na manje komade, natopite ih pripremljenom kafom i sve zajedno sjedinite u veliku činiju. Odložite je u zamrzivač na šest sati i kada se potpuno stvrdne, sladoled je spreman. Pre služenja ga po želji ukrasite komadićima izlomljene čokolade.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.