Brzinske poslastice koje se ne kuvaju su odlične kada su napolju jezive vrućine. Sladoled je najbolja opcija, a domaći je uvek bolja varijanta od kupovnog. Napravite ga od par sastojaka i za 5 minuta. Možete da služite sa sladoledom drugog ukusa, tipa čokolada ili višnja, ali i sa lava kolačem

Pročitajte i kako da napravite domaće kondenzovano mleko

Sastojci:

  • 375 ml slatke pavlake 
  • 300 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 120 ml limunovog soka
  • korica od 4 limuna
  • nekoliko kapi žute boje za hranu

Priprema:

U kondenzovano mleko dodajte limunov sok i koricu limuna i promešajte. Slatku pavlaku umutite, pa sjedinite sa kondenzovanim mlekom. Dodajte par kapi žute boje i promešajte. Sipajte u kalup i pokrijte providnom folijom, pastavite u zamrzivač. 

Izvor: Stvar ukusa