Brzinske poslastice koje se ne kuvaju su odlične kada su napolju jezive vrućine. Sladoled je najbolja opcija, a domaći je uvek bolja varijanta od kupovnog. Napravite ga od par sastojaka i za 5 minuta. Možete da služite sa sladoledom drugog ukusa, tipa čokolada ili višnja, ali i sa lava kolačem.
Pročitajte i kako da napravite domaće kondenzovano mleko.
Sastojci:
- 375 ml slatke pavlake
- 300 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
- 120 ml limunovog soka
- korica od 4 limuna
- nekoliko kapi žute boje za hranu
Priprema:
U kondenzovano mleko dodajte limunov sok i koricu limuna i promešajte. Slatku pavlaku umutite, pa sjedinite sa kondenzovanim mlekom. Dodajte par kapi žute boje i promešajte. Sipajte u kalup i pokrijte providnom folijom, pastavite u zamrzivač.
Izvor: Stvar ukusa
Slatki hleb za Uskrs - posna praznična vekna iz rumunske kuhinje
Kako da postavite i ukrasite sto za Uskrs
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite najlepša dekupaž jaja za Uskrs
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem