Krempita je jedan od kolača koji s radošću jedu svi članovi porodice. Ukoliko nemate isproban recept za ovaj kremasti slatkiš, a volite krempitu, napravite verziju koja je bolja od poslastičarske.

Nataša Pavlović u emisiji "Praktična žena" pokazala je recept za jednostavnu krempitu sa jagodama. Ova poslastica izuzetno se lako pravi, a savršeno je kremasta i osvežavajuća. 

Sastojci:

  • 500 g jagoda
  • 4 kašike šećera
  • 100 ml vode
  • 2 pudinga od jagode ili vanile
  • 700 ml slatke pavlake
  • 2 kesice želatina
  • pakovanje lisnatog testa

Priprema:

Jagode stavite u šerpu sa šećeraomi zagrevajte na laganoj vatri nekoliko minuta, da voće pusti sok. Nakon toga prebacite ih u blender ili ih izmiksujte štapnim mikserom. Dobijenu smesu vratite u šerpu i dodajte puding od jagode, koji ste prethodno razmutili sa vodom. Kuvajte na laganoj vatri uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Nakon toga ostavite da se ohladi. Slatku pavlaku umutite da dobijete čvrst šlag, pa u njega dodajte fil od jagoda. Želatin razmutite po uputstvu na kesici, pa kada nabubri stavite i njega.

Sve umutite mikserom da se lepo sjednini. Lisnato testo razvucite oklagijom što tanje, podelite na dva dela i pecite na 180 C nekih 15-ak minuta. Jednu koru stavite na poslužavnik, pa je premažite celim filom, ravnomerno ga rasporedite i odozgo stavite drugu koru. Stavite je u frižider na 2 sata da se stegne. Po želji je pre služenja pospite šećerom u prahu.

Izvor: Praktična žena