Došlo je lepo vreme i svi žele ledene poslastice, a znamo da su domaće uvek bolje od kupovnih. Kako je sada sezona jagoda iskoristite priliku i napravite sladoled tortu od svežeg voća i eurokrema. Ova poslastica se pravi manje od 10 minuta, a pošto je maskarpone skup, ako želite jeftiniju varijantu, ovde pročitajte kako da je napravite od dva jednostavna sastojka.
Sastojci:
- 300 g jagoda
- 10 g vanilin šećera
- 50 g šecera u prahu
- 50 g eurokrema
- 250 g maskarpone sira
- 500 ml slatke pavlake
- 210 g piškota
- mleko
Priprema:
Jagode iseckajte, a maskarpone umutite sa vanilin šećerom. Zatim dodajte eurokrem i šećer u prahu, pa sjedinite mikserom. Pomešajte ovu smesu sa umućenom slatkom pavlakom, a zatim podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte jagode i promešajte. U kalup poređajte piškote koje ste umočili u mleko, pa rasporedite fil sa jagodama. Zatim još jedan red piškota umočenih u mleko i preko beli fil. Stavite preko noći u frižider ili na 3 sata u zamrzivač. Ukrasite jagodama.
Izvor: Cooking
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus