Došlo je lepo vreme i svi žele ledene poslastice, a znamo da su domaće uvek bolje od kupovnih. Kako je sada sezona jagoda iskoristite priliku i napravite sladoled tortu od svežeg voća i eurokrema. Ova poslastica se pravi manje od 10 minuta, a pošto je maskarpone skup, ako želite jeftiniju varijantu, ovde pročitajte kako da je napravite od dva jednostavna sastojka. 

Sastojci:

  • 300 g jagoda
  • 10 g vanilin šećera
  • 50 g šecera u prahu 
  • 50 g eurokrema
  • 250 g maskarpone sira
  • 500 ml slatke pavlake
  • 210 g piškota
  • mleko 

Priprema:

Jagode iseckajte, a maskarpone umutite sa vanilin šećerom. Zatim dodajte eurokrem i šećer u prahu, pa sjedinite mikserom. Pomešajte ovu smesu sa umućenom slatkom pavlakom, a zatim podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte jagode i promešajte. U kalup poređajte piškote koje ste umočili u mleko, pa rasporedite fil sa jagodama. Zatim još jedan red piškota umočenih u mleko i preko beli fil. Stavite preko noći u frižider ili na 3 sata u zamrzivač. Ukrasite jagodama. 

Izvor: Cooking