Pite su oduvek najlakše za spremanje, pogotovo ako vam nisu potrebne kore, nego se sastojci samo pomešaju i izliju u tepsiju. Ova je takva, a još se pravi sa mladim lukom, kojem je sezona. Možete da dodate i spanać ili tikvice, ako želite da poboljšate ukus. Super su kao predjelo na slavama, ali i za brzinski doručak ili večeru. 

Sastojci:

  • 250 g mladog luka
  • 400 ml jogurta
  • 250 g sitnog sira
  • 4 jajeta
  • 250 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • susam

Priprema:

Mladi luk operite, očistite i isecite, pa izdinstajte. U većoj činiji penasto umutite jaja i so. Postepeno dodajte jogurt, pa dobro umutite. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, pa dobro promešajte. Zatim dodajte sir i izdinstan mladi luk. Sve sastojke sjedinite. Tepsiju (30×20 cm) premažite uljem i pospite malo brašna, pa ravnomerno izlijte smesu. Preko pospite susam. Pecite u zagrejenoj rerni na 200°C, dok kora ne porumeni (oko 40 minuta), a čačkalica ne izađe čista iz sredine. Sačekajte da se pita prohladi, pa je isecite i poslužite.

Izvor: Cooking