Svi obožavamo gibanicu, ali sada probajte da napravite pitu po ovom receptu sa 3 vrste sira i sa korama koje ste prvo skuvali. Pripema ove pite nije komplikovana, a razlikuje se od klasične gibanice po tome što se kore umese, pa samo na kratko skuvaju. Rezlutat je najmekša gibanica koju ste ikada probali.

Sastojci:

Za testo:

  • 6 jaja
  • 50 ml vode
  • 600 g brašna
  • 1 kašičica soli

Za nadev:

  • 200 g krem sira
  • 200 g kačkavalja
  • 200 g tvrdog kravljeg sira
  • 100 g istopljenog putera

Priprema:

U veliki lonac stavite vodu da se zagreva na šporetu. Za to vreme umutite jaja i so. Zatim dodajte vodu i brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite 10 minuta da odstoji. Podelite testo na 8 delova i svako oblikujte u lopticu. Razvucite testo baš tanko, pa lagano spustite u veliki lonac sa ključalom vodom i kuvajte oko minut, pa prebacite u hladnu vodu na nekoliko sekundi. Svako testo kuvajte odvojeno i skuvajte samo 7 komada. Stavite prvu skuvanu koru u tepsiju, pa pospite sa malo istoljenog putera. Neka kora bude malo izgužvana. Tako poređajte 3 kore i svaku prelijte sa puterom. Sve sireve izrendajte i pomešajte, pa pospite preko. Ređajte dok ne utrošite sav materijal. Poslednja treba da bude kora koju niste skuvali i nju ne treba da prelivate. Isecite i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.

Izvor: Stvar ukusa