Tikvice su, pored krompira, omiljeno povrće, bilo da su pohovane, u musaki, pasti... Najbolja i najjednostavnija za pripremu je izlivena pita sa ovim povrćem. Sastojci se pomešaju i ispeku, a onda uživate u ukusu. Idealna je za doručak, večeru, kao predjelo ili glavno jelo, ali i za posluženje gostiju, koji takođe neće ostati ravnodušni na njene ukuse. Kada je jednom probate stalno ćete praviti.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 mlada bela luka
- 4 jajeta
- 300 ml mleka
- 300 g krema sira
- 100 g tvrdog sira
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- veza mirođije
Priprema:
Tikvice, beli luk i mirođiju sitno iseckajte. Stavite ih u pleh obložen pek papirom, posolite, dodajte maslinovo ulje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Umutite jaja sa krem sirom, dodajte mleko, prašak za pecivo, brašno, so, biber i mirođiju u vatrostalnoj posudi. Ispečeno povrće sipajte u smesu sa jajima i promešajte. Pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus