Ne postoji osoba koja ne voli slatke palačinke, pogotovo sa eurokremom i plazmom. Slane će vas jednako oduševiti, a razlikuje ih to što se u smesu dodaje kvasac. Super su za doručak ili večeru, a možete da ih premažete krem sirom. Testo nije komplikovano za pripremu, pa zato uspeva i neiskusnim domaćicama. 

Sastojci:

  • 2 jajeta 
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 10 g suvog kvasca 
  • 300 ml toplog mleka 
  • 300 ml tople vode 
  • 420 g brašna 
  • 1 crvena paprika
  • 3 zelene paprike
  • 1 paradajz
  • peršun
  • 2 mlada luka
  • 1 crni luk
  • 1 krompir
  • 150 g belog sira

Priprema:

Umutite jaja, pa dodajte so, šećer, kvasac, toplo mleko i toplu vodu. Sve dobro sjedinite. Dodajte brašno i promešajte da dobijete testo kao za palačinke. Pokrijte i ostavite pola sata. Iseckajte papriku, paradajz, peršun i luk, a krompir izrendajte. U nadošlo testo dodajte mrvljeni beli sir i povrće, pa dobro promešajte da se sve sjedini. Tiganj malo nauljite, pa sipajte smesu. Peče se kao palačinke. 

Izvor: Stvar ukusa