Ne postoji osoba koja ne voli slatke palačinke, pogotovo sa eurokremom i plazmom. Slane će vas jednako oduševiti, a razlikuje ih to što se u smesu dodaje kvasac. Super su za doručak ili večeru, a možete da ih premažete krem sirom. Testo nije komplikovano za pripremu, pa zato uspeva i neiskusnim domaćicama.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 10 g suvog kvasca
- 300 ml toplog mleka
- 300 ml tople vode
- 420 g brašna
- 1 crvena paprika
- 3 zelene paprike
- 1 paradajz
- peršun
- 2 mlada luka
- 1 crni luk
- 1 krompir
- 150 g belog sira
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte so, šećer, kvasac, toplo mleko i toplu vodu. Sve dobro sjedinite. Dodajte brašno i promešajte da dobijete testo kao za palačinke. Pokrijte i ostavite pola sata. Iseckajte papriku, paradajz, peršun i luk, a krompir izrendajte. U nadošlo testo dodajte mrvljeni beli sir i povrće, pa dobro promešajte da se sve sjedini. Tiganj malo nauljite, pa sipajte smesu. Peče se kao palačinke.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem