Hrskavo slano pecivo koje se brzo pravi i može dugo da stoji omiljeno je rešenje za doručak ili užinu svake domaćice. Možete da ga poslužite i kao grickalicu, a uz jogurt ili kiselo mleko kao prvi obrok koji će se posebno dopasti deci.
Recept je veoma jednostavan, a u pripremi ne mogu da pogreše ni početnici u kuhinji.
Sastojci:
- 450 g brašna
- 300 g sitnog sira
- 250 g omekšalog margarina
- 2 jajeta
- 100 g kačkavalja
- 1 kašičica soli
Priprema:
Umutite margarin sa sirom i solju, dodajte jedno jaje, pa sve opet umutite mikserom. Dodajte 250 grama brašna, doradite mikserom, pa sipajte ostatak brašna i umesite mekše testo koje se neće lepiti za ruke. Testo razvucite oklagijom na debljinu od oko četiri milimetra i prebacite u tepsiju koju ste prethodno obložili pek papirom. Nož za picu spustite u brašno, pa isecite testo na štapiće željene širine i dužine. Preostalo jaje umutite i malo posolite, pa time premažite štapiće. Narendajte tvrđi kačkavalj na sitno rende i pospite po svakom štapiću. Stavite tepsiju u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem