Hrskavo slano pecivo koje se brzo pravi i može dugo da stoji omiljeno je rešenje za doručak ili užinu svake domaćice. Možete da ga poslužite i kao grickalicu, a uz jogurt ili kiselo mleko kao prvi obrok koji će se posebno dopasti deci.
Recept je veoma jednostavan, a u pripremi ne mogu da pogreše ni početnici u kuhinji.
Sastojci:
- 450 g brašna
- 300 g sitnog sira
- 250 g omekšalog margarina
- 2 jajeta
- 100 g kačkavalja
- 1 kašičica soli
Priprema:
Umutite margarin sa sirom i solju, dodajte jedno jaje, pa sve opet umutite mikserom. Dodajte 250 grama brašna, doradite mikserom, pa sipajte ostatak brašna i umesite mekše testo koje se neće lepiti za ruke. Testo razvucite oklagijom na debljinu od oko četiri milimetra i prebacite u tepsiju koju ste prethodno obložili pek papirom. Nož za picu spustite u brašno, pa isecite testo na štapiće željene širine i dužine. Preostalo jaje umutite i malo posolite, pa time premažite štapiće. Narendajte tvrđi kačkavalj na sitno rende i pospite po svakom štapiću. Stavite tepsiju u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus