Ako ste pripremili sve što vam je potrebno za Prvi maj, meso, piće i salate, ali ste zaboravili da kupite hleb, ne brinite. Bez obzira što prodavnice ne radi, na brzinu možete da pripremite lepinje od dva sastojka koja sigurno imate kod kuće. Samo pomešajte brašno i vodu i napravićete sveže i ukusne lepinje.
Pročitajte i kako se pravi somun.
Sastojci:
- 290 g brašna
- 115 ml ključale vode
- 5 kašika hladne vode
Za premazivanje:
- 1 kašika brašna
- 2 kašike ulja
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
U brašno postepeno sipajte ključalu vodu i promešajte, pa dodajte hladnu. Umesite testo, nauljite, pokrijte i ostavite pola sata. Tanko razvucite testo u obliku pravouganika, pa pomešate sastojke za premazivanje, pazite da ne ostanu grudvice. Premažite razvučeno testo, a zatim urolajte, pa isecite na 6 delova i oblikujte loptice. Svaku lopticu ponovo razvucite i pecite na malo ulja.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus