Ako ste pripremili sve što vam je potrebno za Prvi maj, meso, piće i salate, ali ste zaboravili da kupite hleb, ne brinite. Bez obzira što prodavnice ne radi, na brzinu možete da pripremite lepinje od dva sastojka koja sigurno imate kod kuće. Samo pomešajte brašno i vodu i napravićete sveže i ukusne lepinje.
Pročitajte i kako se pravi somun.
Sastojci:
- 290 g brašna
- 115 ml ključale vode
- 5 kašika hladne vode
Za premazivanje:
- 1 kašika brašna
- 2 kašike ulja
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
U brašno postepeno sipajte ključalu vodu i promešajte, pa dodajte hladnu. Umesite testo, nauljite, pokrijte i ostavite pola sata. Tanko razvucite testo u obliku pravouganika, pa pomešate sastojke za premazivanje, pazite da ne ostanu grudvice. Premažite razvučeno testo, a zatim urolajte, pa isecite na 6 delova i oblikujte loptice. Svaku lopticu ponovo razvucite i pecite na malo ulja.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem