Naše bake su uvek razvlačile kore jer su prave domaćinske pite nešto najbolje. Punjenje je bilo po želji, a kora je krckala u ustima kad se ispeče. Ali, nije svaka domaćica uspešna u pravljenju kora, pa često koristi kupovne. Sada možete da ih zamenite i to omiljenim prilogom - pire krompirom. Ako želite da ubrzate proces pravljenja ili samo ne želite da bacite omiljeni prilog koji vam je ostao od ručka, onda iskorsitite kao podlogu za ovu fantastičnu pitu. Pire krompir i mleveno meso često koristimo za ručak, a sada napravite pitu po kojoj ćete posuti sir koji će se razvlačiti pri svakom zalogaju.
Ovaj video je popularan na YouTubu i videlo ga je preko 4 miliona ljudi.
Sastojci:
- 2 crna luka
- 3 šargarepe
- 1 sveža crvena paprika
- 400 g mlevenog mesa
- 1 kašičica soli
- 4 krompira
- 50 g putera
- 60 ml mleka
- 1 jaje
- 100 g feta sir
- 80 g tvrdog sira
Priprema:
Propržite seckani crni luk, pa dodajte seckanu šargarepu i papriku. Posle kratkog dinstanja dodajte mleveno meso. Začinite po želji, pa poklopite i dinstajte. Krompir skuvajte, pa procedite i ispasirajte sa puterom. Zatim dodajte jaje i mleko i sve dobro sjedinite, pa podelite pire na dva dela. Tepsiju premažite uljem, pa polovinu pirea rasporedite po dnu. Sipajte preko meso sa povrćem, pa drugu polovinu pirea. Pospite rednanom fetom i tvrdim sirom. Ukrasite seckanim svežim parmezanom i pecite na 200°C oko 35-40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus