Sezona je tikvica i iskoristite ih na najbolji mogući način. One nisu mnogo bogate vitaminima, ali su zato bogate mineralima, pogotovo kalujumom, dijetetskim vlaknima, fosforom i kalcijumom. Pored ovoga, tikvice sadrže i vitamin C u velikim količinama, kao i vitamine B grupe. Znaćete da su sveže ako imaju bodljivakvu površinu. Možete jesti musaku, pohovane, punjene..., ali i ovako kao neke mini krofne.

Ukusne su za doručak, ali i kao užina, a možete ih poneti i na posao.

Sastojci:

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 250 g belog sira (može krem sir)
  • 80 g prezli
  • 60 g rendanog parmezana (ili nekog tvrdog sira)
  • 1 jaje

Priprema:

Tikvice izrendajte, pa dobro isedite višak vode. Pomešajte sa sirom, prezlama, parmezanom i jajetom. Dobro sjedinite smesu. Oblikujte loptice i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 15-20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa