Ovako spremljene tikvice na popularnoj društvenoj mteži TikTok imaju preko 4 miliona pregleda. Sada u smesu za poh više ne morate da dodajte jaja, nego pomešajte brašno i vodu. Biće podjednako ukusne i sočne, a ako ima dodate i ovaj sos svi će tražiti repete. Ono što je dobro je što ove tikvice možete da jedete i ako postite.
Sastojci:
- 1 velika tikvica
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 30 g brašna
- 1 šolja vode
- prezle
Za sos:
- 1 kašika kečapa
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika vorčester sosa
- prstohvat šećera
Priprema:
Tikvicu isecite na veće komadite (pravougaonog oblika), a zatim ih posolite i ostavite malo da puste vodu. U brašno dodajte so, beli i crni luk, kao i vodu. Lepo promešajte. U drugu posudu stavite prezle. Tikvice osušite, pa ih umočite u smesu sa brašnom, pa u prezle. Ispržite u zagrejanom ulju, pa stavite na ubrus da se procedi.
Sastojke za sos pomešajte i poslužite sa tikvicama.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus