Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POHOVANE TIKVICE ZA KOJIMA SU "ODLEPILI" SVI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Umesto jaja u poh sipajte vodu, mogu i u toku posta

Autor Sanja Belinić

Ispohujte tikvice bez jaja.

 Pohovane tikvice Izvor: Printscreen/TikTok/fitgreenmind

Ovako spremljene tikvice na popularnoj društvenoj mteži TikTok imaju preko 4 miliona pregleda. Sada u smesu za poh više ne morate da dodajte jaja, nego pomešajte brašno i vodu. Biće podjednako ukusne i sočne, a ako ima dodate i ovaj sos svi će tražiti repete. Ono što je dobro je što ove tikvice možete da jedete i ako postite.  

Sastojci: 

  • 1 velika tikvica
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 30 g brašna
  • 1 šolja vode
  • prezle

Za sos:

  • 1 kašika kečapa
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašika vorčester sosa
  • prstohvat šećera

Možda će vas zanimati

Priprema:

Tikvicu isecite na veće komadite (pravougaonog oblika), a zatim ih posolite i ostavite malo da puste vodu. U brašno dodajte so, beli i crni luk, kao i vodu. Lepo promešajte. U drugu posudu stavite prezle. Tikvice osušite, pa ih umočite u smesu sa brašnom, pa u prezle. Ispržite u zagrejanom ulju, pa stavite na ubrus da se procedi. 

Sastojke za sos pomešajte i poslužite sa tikvicama. 

Pogledajte

00:42
Pohovane tikvice
Izvor: tiktok/fitgreenmind
Izvor: tiktok/fitgreenmind

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti