Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIJE SVEJEDNO KOJE BRAŠNO KORISTITE: Tajne iskusnih pekara za najbolje umešene kolače, kiflice i hlebove

Autor Marija Brčić

Evo kada se koji tipovi brašna koriste da bi vam testo savršeno uspelo.

 Kako se koristi brašno Izvor: Shutterstock

Većina nas nije sigurna čemu služi i u čemu je razlika između različitih tipova brašna. Ponekad iskoristimo ono koje imamo, iako baš i nismo sigurni da li je dobro s njim praviti hleb koji smo krenuli da mesimo ili neko drugo jelo. Međutim, ako želite da vam kolači, kiflice i ostala peciva uspeju, morate znati koji tip brašna da ubacite.

Oštro T-400

Ovaj tip spada u najkvalitetnija brašna. Sa njim, gotovo zagarantovano dobijate najukusnija peciva, testenine i pogače. Mnogo je ređi tip brašna T-450, iako je ovaj tip najpribližniji poznatom italijanskom 00 (dopio zero).

Glatko T-500

Ovaj tip brašna idealan je kada mesite hleb. Za bolji ukus, najbolje je pomešati sa oštrim u odnosu 50:50.

Možda će vas zanimati

Griz brašno

Ovaj tip je zrnast, pa je pogodno za kaše i za određene kolače poput koha i tri leće. Ponekad ga možete i staviti u testo za hleb.

Polubelo

Posebno je pogodno kada mesite hleb, jer sadrži više vlakana i obezbeđuje testu da duže ostane sveže.

Integralno

Izuzetno je zdravo, ali za puniji i lepši ukus možete ga pomešati i sa drugim tipovima brašna.

Kukuruzno i ražano

I ovo su zdrave vrste brašna i mogu biti mlevena u različitoj veličini zrnevlja. Kako se teže mesi, poželjnije i lakše je da se pomeša sa osnovnim belim brašnima u odnosu 50:50.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti