Na Veliki petak se posti, pa pripremite posnu trpezu koja će oduševiti svakoga. Najbolje je da se pripremi riba, a na ovaj način neće biti neprijatnih mirisa, niti ćete potrošiti puno vremena. Za 20 minuta je na stolu, taman dok vi pripremite krompir salatu po želji, a može i prebranac. Ako vam ovo nije dovoljno poslužite sa posnim lepinjama

Sastojci:

  • fileti ribe
  • slatka paprika
  • 1 limun
  • beli luk u prahu
  • so, biber
  • kokosovo ulje
  • maslinovo ulje 

Priprema:

Filete ribe po želji poređajte u tepsiju, pa pospite mlevenom paprikom, belim lukom, posolite i pobiberite i preko poređajte kriške limuna. Umesto belog luka u prahu možete da poređate očišćenje čenove belog luka. Prelijte kokosovim i maslinovim ulje, pa pecite na 200°C oko 20 minuta. Riba je spremna za serviranje. 

Izvor: Stvar ukusa