Za vreme posta nam uvek fali inspiracija šta možemo da spremamo, pogotovo ako se posti na vodi. Tada moramo da vodimo računa šta i kako pravimo. Posne lepinje koje se prave bez kvasca, jaja i mleka su odlične jer ne morate da čekate da nadođu, samo umesite i ispečete. Premažite ih posnim namazom ili služite uz ručak. Nakon toga, poslužite posnu lenju pitu.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 350 ml mlake vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica suvog peršuna
- 2 kašičice praška za pecivo
- malo bibera ako volite
Priprema:
Sve sastojke sjedinite i umesite testo. Razvucite oklagijom, urolajte, pa isecite pužiće. Razvucite na veličinu manjeg tanjira. U zagrejanom tiganju pecite lepinjice na srednjoj temperaturi oko 1,5 minut s jedne i 1,5 minut s druge strane. Dok su još vruće i tek pečene prekrijte ih krpom da se potpare i budu još mekše.
Izvor: serpica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus