Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSNE LEPINJE BEZ KVASCA I ČEKANJA DA TESTO NADOĐE: Peku se samo 3 minuta 

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Ako se pridržavate Božićnog posta pripremite odlične posne lepinje bez puno truda.

Posne lepinjice.jpg Izvor: Šerpica

Za vreme posta nam uvek fali inspiracija šta možemo da spremamo, pogotovo ako se posti na vodi. Tada moramo da vodimo računa šta i kako pravimo. Posne lepinje koje se prave bez kvasca, jaja i mleka su odlične jer ne morate da čekate da nadođu, samo umesite i ispečete. Premažite ih posnim namazom ili služite uz ručak. Nakon toga, poslužite posnu lenju pitu

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 350 ml mlake vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • malo bibera ako volite

Možda će vas zanimati

Priprema:

Sve sastojke sjedinite i umesite testo. Razvucite oklagijom, urolajte, pa isecite pužiće. Razvucite na veličinu manjeg tanjira. U zagrejanom tiganju pecite lepinjice na srednjoj temperaturi oko 1,5 minut s jedne i 1,5 minut s druge strane. Dok su još vruće i tek pečene prekrijte ih krpom da se potpare i budu još mekše. 

Izvor: serpica

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Верица

Врло лепо, рецепт за безброј варијанти 👏

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti