Iz baka Jeline kuhinje nam stiže odličan recept za kolač sa jabukama koji će se posebno svideti najmlađima. Preko isečenih jabuka sipajte testo i zapecite. Nikad lakše i brže do kolača, a možete ga dekorisati po želji. I deca mogu da učestvuju i da pokažu svoju kreativnost. 

Posebnu mekoću kolaču daje kiselo mleko

Sastojci:

  • 2 jabuke
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 100 g šećera
  • 200 g kiselog mleka
  • 100 g brašna
  • 50 g griza
  • korica limuna
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

Umutite jaje sa šećerom, dodajte kiselo mleko, brašno i griz sa praškom za pecivo i koricu limuna. Pleh obložite pek papirom i premažite maslacem. Na dno poređajte jabuke koje ste oljuštili i isekli na kolutove.  Pospite cimetom, pa prelijte testom. Pecite na 200°C oko 40-45 minuta. Ukrasite sa šlagom ili prah šećerom. 

Izvor: bakinaidekinakuhinja