Kupus ne samo da je ukusan nego je i jako zdrav. Kada ga pomešate sa još jednom omiljenom namirnicom - krompirom, dobićete lagani ručak koji će se svima svideti. Preliv od jaja i jogurta čini povrće sočnijim, a obavezno poslužite sa neodoljivim umakom od senfa i majoneza. Oduševiće se i oni koji ne mogu da zamisle ručak bez mesa

Pročitajte i kako se prave najbolji prelivi za musaku

Sastojci:

  • 2 crna luka 
  • 1-2 šargarepe
  • 3 velika krompira
  • 200 ml vode 
  • 500 g kupusa 
  • 1 paprika 
  • 2 jajeta
  • 100 ml mleka 
  • 50 g jogurta 
  • 30 g skroba
  • prešun i mirođija 
  • 130 g tvrdog sira 

Za sos:

  • 40 g jogurta 
  • 40 g majoneza
  • 1 kašika senfa 

Priprema:

Na malo maslinovog ulja propržite sitno seckani luk, pa dodajte rendanu šargarepu. Krompir isecite na sitne kockice, pa dodajte posle 5-7 minuta. Sipajte vodu, promešajte i poklopite. Kuvajte nekih 7-9 minuta. Zatim dodajte rendani kupus, promešajte i poklopite ponovo. Kratko kuvajte, pa pospite kimom, posolite i pobiberite. Opet promešajte, poklopite i kuvajte još 5-7 minuta. Na kraju dodajte sekcanu papriku i promešajte, pa ostavite još 2-3 minuta poklopljeno. Jaja umutite, pa dodajte mleko, jogurt, skrob i seckanu mirođiju i peršun. Lepo sjedinite. Povrće sipajte u nauljenu vatrostalnu posudu, pa prelijte dobijenom smesom. Pospite rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 40 minuta. 

Pomešajte sastojke za sos, pa poslužite sa musakom od kupusa i krompira. 

Izvor: Stvar ukusa