Kupus ne samo da je ukusan nego je i jako zdrav. Kada ga pomešate sa još jednom omiljenom namirnicom - krompirom, dobićete lagani ručak koji će se svima svideti. Preliv od jaja i jogurta čini povrće sočnijim, a obavezno poslužite sa neodoljivim umakom od senfa i majoneza. Oduševiće se i oni koji ne mogu da zamisle ručak bez mesa.
Pročitajte i kako se prave najbolji prelivi za musaku.
Sastojci:
- 2 crna luka
- 1-2 šargarepe
- 3 velika krompira
- 200 ml vode
- 500 g kupusa
- 1 paprika
- 2 jajeta
- 100 ml mleka
- 50 g jogurta
- 30 g skroba
- prešun i mirođija
- 130 g tvrdog sira
Za sos:
- 40 g jogurta
- 40 g majoneza
- 1 kašika senfa
Priprema:
Na malo maslinovog ulja propržite sitno seckani luk, pa dodajte rendanu šargarepu. Krompir isecite na sitne kockice, pa dodajte posle 5-7 minuta. Sipajte vodu, promešajte i poklopite. Kuvajte nekih 7-9 minuta. Zatim dodajte rendani kupus, promešajte i poklopite ponovo. Kratko kuvajte, pa pospite kimom, posolite i pobiberite. Opet promešajte, poklopite i kuvajte još 5-7 minuta. Na kraju dodajte sekcanu papriku i promešajte, pa ostavite još 2-3 minuta poklopljeno. Jaja umutite, pa dodajte mleko, jogurt, skrob i seckanu mirođiju i peršun. Lepo sjedinite. Povrće sipajte u nauljenu vatrostalnu posudu, pa prelijte dobijenom smesom. Pospite rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 40 minuta.
Pomešajte sastojke za sos, pa poslužite sa musakom od kupusa i krompira.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem