Hladni dani su odneli tešku hranu kao što je sarma, prebranac, pečenje i sada se svi fokusiraju na laganija jela, jer kad je napolju toplo, ljudi vole brze i ukusne oborke. Tu spadaju paste, ali i osvežavajuće obrok salate za koje vam ne treba puno vremena. Cezar salata je jedna od najpopularnijih jer sadrži piletinu i slaninu, kao i neodoljivi preliv.
Isprobajte još jedan fantastičan recept za pileću obrok salatu koja se sprema još brže od čuvene Cezar.
Sastojci:
- 1 pileći file
- 1,5 limuna
- 1 čen belog luka
- 1 mladi luk
- peršun
- 2 šolje rukole ili zelene salate
- 1 šolja peršuna
- 4 kašike praziluka
- 1 šolja oraha
- 1 kašika senfa
- 1 šolja majoneza
Priprema:
U šerpu sa vodom stavite piletinu, limun precečen na pola (pre toga ga iscedite), čen belog luka i mladi luk presečen na pola. Po želji dodajte peršun u komadu i posolite i pobiberite. Kuvajte nekih 20 minuta. Kada proključa sklonite penu. Kada se skuva meso izvadite, pa ostavite da se prohladi. Isecite na kockice. Dodajte seckanu zelenu salatu i peršun. Po želji možete da dodate i grožđe. Zatim dodajte seckani praziluk i orahe. Sipajte preko majonez i senf i začinite po želji, pa dobro promešajte.
Pročitajte i kako lako i brzo da usitnite piletinu kao da je rendana.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus