Hladni dani su odneli tešku hranu kao što je sarma, prebranac, pečenje i sada se svi fokusiraju na laganija jela, jer kad je napolju toplo, ljudi vole brze i ukusne oborke. Tu spadaju paste, ali i osvežavajuće obrok salate za koje vam ne treba puno vremena. Cezar salata je jedna od najpopularnijih jer sadrži piletinu i slaninu, kao i neodoljivi preliv. 

Isprobajte još jedan fantastičan recept za pileću obrok salatu koja se sprema još brže od čuvene Cezar. 

Sastojci: 

  • 1 pileći file
  • 1,5 limuna
  • 1 čen belog luka
  • 1 mladi luk
  • peršun
  • 2 šolje rukole ili zelene salate
  • 1 šolja peršuna
  • 4 kašike praziluka
  • 1 šolja oraha
  • 1 kašika senfa
  • 1 šolja majoneza

Priprema:

U šerpu sa vodom stavite piletinu, limun precečen na pola (pre toga ga iscedite), čen belog luka i mladi luk presečen na pola. Po želji dodajte peršun u komadu i posolite i pobiberite. Kuvajte nekih 20 minuta. Kada proključa sklonite penu. Kada se skuva meso izvadite, pa ostavite da se prohladi. Isecite na kockice. Dodajte seckanu zelenu salatu i peršun. Po želji možete da dodate i grožđe. Zatim dodajte seckani praziluk i orahe. Sipajte preko majonez i senf i začinite po želji, pa dobro promešajte. 

Pročitajte i kako lako i brzo da usitnite piletinu kao da je rendana

Izvor: Stvar ukusa